kalendarium
Niedziela, 2018-08-19
Imieniny:
Emilii, Julinana
kalendariummenumenupoleć nas

Poinformuj znajomych o istnieniu strony przez kliknięcie w link poleć nas.

poleć nas
Logo BIP
+1
+13°
+
Koszyce
Wtorek, 03
Środa   +17° +
Czwartek   +13° +
Piątek   +14° +
Sobota   +10° +
Niedziela   + -1°
Poniedziałek   + -5°
http://koszyce.szkolnastrona.pl/container/102-2152.jpg

Strona główna

Jesteś tu: » Strona główna

 

 

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY 
INFORMACJA ADMINISTRATORA
O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH

Szanowni Państwo - informujemy, że administratorem Waszych danych osobowych jest
Dyrektor Centrum Oświatowego  w Koszycach
z siedzibą przy ulicy Curie-Skłodowskiej 4a, 32-130 Koszyce
i są one podawane w celu realizacji usług świadczonych
przez naszą jednostkę.

Informujemy, że:
1.Macie prawo do żądania od administratora dostępu do Waszych danych osobowych, ich sprostowania, ograniczenia przetwarzania,

a także prawo do przenoszenia danych.
2.Dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z przepisów prawa, w szczególności ustawy z dnia 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.
3.Macie prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych z siedzibą ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
4.Podstawę prawną przetwarzania Waszych danych stanowi art. 6 ust. 1 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), tzn. dane będą przetwarzane na podstawie Waszej zgody albo na podstawie przepisów prawa.

21 listopada w naszej szkole odbył się Mikołajkowy Turniej Szachowy uczniów najmłodszych klas Szkoły Podstawowej, czyli klas pierwszej i drugiej. W turnieju wzięło udział 33 uczestników. 

Pierwszy turniej młodych szachistów
czytaj więcej

15 listopada klasy 1 i 2 Szkoły Podstawowej odwiedziły małą fabrykę bombek w Miechowie.  Wycieczka miała na celu zwiedzanie fabryki, w której produkcja odbywa się ręcznie, a także zapoznanie z procesem powstawania ozdób choinkowych. Zwiedzanie obejmowało cały proces wytwórczy, od szklanej rurki do gotowego produktu jaki możemy spotkać na sklepowych półkach. 

Wizyta w fabryce bombek
czytaj więcej

Być może nie każdy wie, że niewielki kościółek w Książnicach Wielkich w swoich murach kryje poźnogotycki poliptyk, który pochodzi ze szkoły artystycznej Wita Stwosza – wybitnego rzeźbiarza, autora słynnego poliptyku w Kościele Mariackim. Jak podają źródła i napis wyryty na ramie, ołtarz został wykonany w 1491 roku. 

Śladami Wita Stwosza
czytaj więcej

10 Listopada 2017r w hali sportowej w Proszowicach odbyły się Powiatowe Eliminacje w Halowej Piłce Nożnej Chłopców Szkół Podstawowych. W rozgrywkach wzięły udział drużyny piłkarskie z następujących szkół: Proszowic, Kościelca, Koniuszy, Książnic Wielkich, Żębocina i Koszyc. Drużyny na początku turnieju zostały rozlosowane do dwóch grup. Uczniowie z Koszyc  swoje mecze w grupie rozgrywali z rówieśnikami z Żębocina i Książnic Wielkich. 

Powiatowe Eliminacje w Halowej Piłce Nożnej Chłopców
czytaj więcej

11 listopada jest jedną z najważniejszych dat w dziejach Polski. Ten dzień  dla każdego Polaka to symbol miłości Ojczyzny, walki o wolność, symbol wiary i zwycięstwa. To patriotyczne święto skłania nas do refleksji nad wartością wolności i niepodległości stanowiącymi istotny składnik narodowej tożsamości. Jednak o wolności nie musimy mówić tylko wzniośle i patetycznie. Wolność to także szczęście, radość, zabawa. 

czytaj więcej

Od 5 do 9 listopada 2017r. Wiktoria Maj reprezentowała  Polskę  na  1 - St International Competition Of Arts & Culture“ Europe Stars – 2017”  Praga - Drezno.  W festiwalu uczestniczyło 10 państw m. in. Rosja, Francja, Meksyk, Armenia, Mołdawia, Bułgaria, Polska i Niemcy. Nasza reprezentantka wykonała utwór w języku angielskim pt. „The climb”. 

Grand Prix dla Wiktorii Maj
czytaj więcej

31 października uczniowie naszego gimnazjum uczestniczyli w 90 minutowych zajęciach dotyczących funduszy europejskich województwa małopolskiego.
Na początku przypomnieliśmy sobie wiadomości geograficzne związane z krainą w której mieszkamy - jej powierzchnię, podział, liczbę, mieszkańców, statystyki na tle innych województw.

Fundusze europejskie - co warto wiedzieć?
czytaj więcej

Jak co roku, w październiku, w ramach obchodów Międzynarodowego Miesiąca Bibliotek Szkolnych nasza Biblioteka zorganizowała kiermasz książkowy. Na kiermaszu zgromadziliśmy wiele ciekawych pozycji literatury dla dzieci i młodzieży.  

Kiermasz książkowy
czytaj więcej

W roku szkolnym 2017/2018 Szkoła Podstawowa bierze udział w akcji Odblaskowa Szkoła, która ma na celu promować ideę bezpieczeństwa w ruchu drogowym  oraz przypominać  o obowiązku noszenia przez uczniów odblasków.  Szkoła jest miejscem gdzie uczniowie nie tylko zdobywają wiedzę ale nabywają pewne umiejętności, nawyki i kształtują odpowiednie zachowania. 

czytaj więcej

Dzień Wszystkich Świętych to czas, kiedy wszyscy udajemy się na cmentarz aby zapalić znicze, postawić kwiaty na grobach naszych bliskich, znajomych, sąsiadów, nauczycieli, żołnierzy i innych nam bliskich. W ten sposób pamiętamy o nich, ale również wspominamy te chwile, kiedy byli pośród nas.

PAMIĘTAMY O TYCH, KTÓRZY ODESZLI
czytaj więcej

Dnia 09. października 2017r. grupa naszych uczniów szczególnie zainteresowanych nauką języka angielskiego obejrzała sztukę z gatunku science-fiction pt. „Fahrenheit 451” autorstwa Ray’a Bradbury. Sztukę wyreżyserowali Christian Flint i Paul Stebbings, a wystawiana była na scenie Teatru Variete w Krakowie.

Sztuka po angielsku?
czytaj więcej

12 października br. odbyło się uroczyste pasowanie na ucznia. To był wyjątkowy dzień.

W niezwykle podniosłej atmosferze, przed pocztem sztandarowym, pierwszacy ślubowali być dobrymi uczniami i Polakami, przyjaciółmi roślin i zwierząt, swym zachowaniem i nauką sprawiać radość rodzicom i nauczycielom.

Pierwszoklasiści ze Szkoły Podstawowej w Koszycach są już pełnoprawnymi uczniami.
czytaj więcej

Opracowanie: szkolnastrona.pl